Polisen: ”Vägra betala alla bluffakturor!”

24 januari, 2013 i Bedrägeri

Polisen satsar nu på att hejda fler bedrägerier – men den klarar inte allt själv. – Men om alla slutar betala kan vi få ner bluffakturorna till noll, säger Anders Olofsson, kriminalkommissarie på Polisen Bedrägeri, skriver SVT Nyheter. – Bedrägeribrotten ökar lavinartat, tvärtemot annan brottslighet som minskar. Nu skapar vi ett nationellt bedrägericentra i Stockholm. Det tror jag kommer att leda till att de slutar öka, säger Bengt Svensson, chef vid Rikspolisstyrelsen. Polisen har också tagit fram information om hur man som företagare ska agera om man blivit lurad. – Du ska aldrig betala, utan bestrida fakturan och polisanmäla brottet så fort som möjligt, säger Anders Olofsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.