Gratis nyckelbrickor kan bli dyr erfarenhet

28 januari, 2013 i Handel

Att ta emot en nyckelbricka gratis och samtidigt göra en god gärning kan verka lockande. Men det kan bli en ofrivilligt dyr affär, skriver PT. Gatusäljare från God Handling stoppar folk i centrala Piteå och erbjuder en gratis nyckelbricka med säkerhetstjänst från Mysafety. Den som nappar på erbjudandet blir registrerad, och har därmed accepterat att efter sex månader ta emot ett erbjudande om förlängning av säkerhetstjänsten. Med erbjudandet följer då ett inbetalningskort. Betalar man inte händer ingenting mer, enligt säljarna. På nätet vittnar dock tidigare kunder om påminnelser med extra avgifter och till och med inkassokrav, trots att de aldrig tackat ja till betaltjänsten, eller sagt upp den. En person tidningen pratat med vittnar om hur telefonförsäljare jagat dem i månader för att få sälja tjänster. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.