Husägare överklagar tvist till HD

29 januari, 2013 i Konsumenträtt

Ägarna till 34 felbyggda villor i Svedala vill föra tvisten med byggaren Myresjöhus vidare till Högsta domstolen, skriver Sydsvenskan. – Man kommer starta en insamling och vädja till alla andra i landet som sitter i samma situation för att få in så mycket kapital som behövs, säger husägarnas advokat Nils Petersen. Husägarna förlorade i hovrätten när de ville att Myresjöhus skulle stå för kostnaden att bygga om deras enstegstätade fasader till tvåstegstätade. Nils Petersen menar att hovrätten genom domen har försämrat konsumentskyddet till en orimlig nivå. – Byggbranschen är snabb med att introducera nya billiga lösningar. När någon har börjat är andra snabba att följa efter för att sänka sina kostnader utan att kontrollera funktionen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.