Krångligare att betala med SMS

31 januari, 2013 i Handel

Tycker du det är smidigt att betala eller skänka pengar via sms? Den 1 februari blir det krångligare eftersom lagen för sms-betalningar då ändras, skriver DT. Dalatrafik ska nu erbjuda en ny mobilbiljett. Den som vill fortsätta att betala via sms för andra tjänster måste registrera ett konto hos Wywallet, som är ett samarbete mellan mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor och 3. Du kan sedan välja att sätta in pengar på kontot, koppla ditt betalkort dit eller betala via mobilfakturan. Bland de hjälporganisationer som har tjänster där folk kan skänka pengar via sms-betalning finns en viss oro med nyordningen. Däremot är sms-röstning på tex Melodifestivalen undantaget från de nya reglerna. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.