Recension Per Jensen: Hur mår maten?

4 februari, 2013 i Livsmedel

ST recenserar Per Jensens bok Hur mår maten? Djurhållning och djurskydd i Sverige. Per Jensen är professor i etologi vid Linköpings universitet. Till vardags ger han råd till EU-kommissionen och svenska myndigheter om djurskyddsaspekter. I ”Hur mår maten?” berättas om kontrollen av djurs biologiska och fysiologiska responser, det vill säga om de studier på djurs beteenden som sker utifrån en extrem utveckling av den tidsstudieanda som en gång ökade industriproduktionen, och där bara det objektivt mätbara räknades. Jensens byråkratiskt noggranna redogörelse för detta fungerar utmärkt som väckarklocka. Frågan är om han inser vilka djurrättskrafter han utmanar, skriver ST. Läs om ni vågar. Vi är nämligen ljusår från den, redan då tandlösa, djurskyddslag som Astrid Lindgren fick i födelsedagspresent av Ingvar Carlsson när hon fyllde nittio år. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.