Debatt: Ny lag ska skärpa kraven på sms-lånebranschen

5 februari, 2013 i Ekonomi

Regeringen vill att verksamhet med så kallade sms-lån blir tillståndspliktig. Detta för att skydda konsumenterna mot oseriösa aktörer i branschen. Med en sådan reform får Finansinspektionen tillgång till sanktioner och kan också ­besluta om att helt återkalla tillstånd, skriver justitieminister Beatrice Ask, finansmarknadsminister Peter Norman och konsumentminister Birgitta Ohlsson, på DN Debatt. Vår ambition är att lämna förslag till riksdagen på dessa områden före sommaren. Att agera mot oseriösa kreditgivare räcker dock inte. Överskuldsättning måste också förebyggas med åtgärder riktade till både dem som är i riskzonen för att skuldsätta sig och dem som redan har skulder till Kronofogden. Regeringen utreder därför också hur det förebyggande arbetet kan stärkas särskilt gentemot barn och unga vuxna och hur vägen tillbaka från överskuldsättning kan underlättas, skriver de. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.