Företag dåligt rustade för cyberhot

6 februari, 2013 i Bedrägeri

Företag betraktar cyberhot som ett av de främsta verksamhetshoten. Det visar en ny europeisk undersökning genomförd av B2B International på uppdrag av Kaspersky Lab, skriver företaget i ett pressmeddelande. Ändå uppger fyra av tio företag att de inte har ett fullgott skydd mot nätattacker på grund av bristande infrastruktur. Förhållandet blir inte bättre när man tittar på hot förknippade med cyberkriminalitet. Nästan hälften av företagen är bristfälligt skyddade mot stöld av immateriella rättigheter, något som vanligtvis genomförs över internet. Undersökningen omfattar inte svenska företag, men enligt David Jacoby, säkerhetsforskare på Kaspersky Lab, är situationen densamma här. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.