Krönika: Telefonförsäljare, företagens marionettdockor

6 februari, 2013 i Ekonomi, Handel

Det är inte alltid lätt att ringa en börsmäklare och argumentera för sitt företags fantastiska erbjudande kring fondförvaltning. I alla fall inte när man är 18 år. Jag jobbade ett tag som telefonförsäljare för ett företag som sålde PPM rådgivning i Göteborg, skriver Kristian Erskog j en krönika i Ljungskile Nyheter. Vår utbildning inför jobbet tog några timmar och kretsade mest kring hur vi skulle sälja, inte varför. Jobbet gick mest ut på att följa ett manus där provision lockade en att sälja mer. Då är det inte sällan girigheten segrar över moralen. Glädjen man fick efter ett ”sälj” och tanken på mer klirr i kassan var som en drog för alla på kontoret och detta märktes tydligt. En arbetskamrat tvingade i princip kunderna att köpa vår produkt, en annan rabblade statistik för att låta smart och på så sätt förvilla kunden till att köpa. Gemensamt för båda två är att de inte hade en aning om vad de pratade om. Men sålde gjorde de minsann. Och hela processen under övervakning av vår chef som lyssnade på samtalen, utan att reagera. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.