Nutural polisanmäls av konsument

6 februari, 2013 i Hälsa, Handel

Kostillskottåterförsäljaren Nutural ringer upp och lurar konsumenter att betala för ”gratis” piller, oväntade fraktavgifter, och smygabonnemang. Det vittnar flera konsumenter om i anmälningar mot bolaget till Konsumentverket den senaste tiden. Nutural har nu polisanmälts av en konsument för försök till bedrägeri, skriver Foodmonitor. – Inkasso hotade de med. Och går det till tingsrätten så skulle jag få betala alla rättegångskostnader sa de. Det är fruktansvärt, berättar konsumenten. FoodMonitor har läst ett av de inspelningsmanus som Nuturals telefonförsäljare använder sig av. Det första som deras säljare enligt manuset säger till den som svarar när bolaget ringer är ett påstående: ”Idag har vi kommit överens om att vi ska skicka ut 2 veckors helt gratis förbrukning av produkterna Omega 3 och Blåbärsextrakt.” Konsumentverket har skrivit till Marknadsföring & Media i Norden AB som marknadsför Nutural i Sverige. Till artikeln >>
Bolaget Nutural eller Nutural i Sverige Limited som företaget också kallar sig på nätet, heter egentligen Marknadsföring & Media i Norden AB och har sitt säte i Stockholm. Bolaget registrerades i oktober förra året. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.