Telesäljaren gick på toaletten – fick sparken

11 februari, 2013 i Handel

Telefonförsäljaren Madeleine ville gå på toaletten under arbetstid. Men då fick hon sparken av Fundraisingbyrån AB som bland annat samlar in pengar åt Greenpeace, skriver ETC. Lönen under de första veckorna låg bara på 75 kronor i timmen. Företaget höll också en personalträff och informerade de anställda om att toalettbesök straffades med avdrag på lönen. En dag var Madeleine tvungen att gå på toaletten två gånger och blev upåpsagt. Chefens motivering lyckades hon dock spela in. Nu stämmer fackförbundet Unionen Fundraisingbyrån på utebliven lön, semester-ersättning och sjuklön. Greenpeace har inte sagt upp sitt avtal med Fundraisingbyrån. I stället har organisationen följt upp händelserna genom förhandlingar och samtal. Till artikeln >>

1 svar på Telesäljaren gick på toaletten – fick sparken

  1. Inget av ovan stämmer med vad som verkligen hände. Ingen fick gå pga. toalettbesök, lönen var på 75 kr i timmen de första 18 timmarna enbart. Inga avdrag skedde pga. toalettbesök. Semesterersättning utbetalas varje månad så den är inte utebliven. Personen i fråga arbetade mindre än 20 timmar innan hon slutade, men alla tror väl på allt bara för att det står i en tidning.