Utredningen om resebyrån Tripp läggs ner

14 februari, 2013 i Bedrägeri

Förundersökningen läggs ner mot kvinnan som drev resebyrån Tripp i Borås och anmäldes för att ha blåst många kunder på både resor och pengar, skriver BT. – Jag anser inte att man kan bevisa uppsåt att lura till sig pengar. Det är där det brister, säger kammaråklagare Mats Forsén på ekobrottsmyndigheten i Halmstad. Totalt gjordes 29 polisanmälningar mot företaget. – Mycket tyder på att kvinnan hade ett vällovligt syfte och försökte rädda det hela. Hon kanske höll på med det för länge, men det kan inte vi bedöma, förklarar Mats Forsén. Till artikeln >>
Många är upprörda efter beslutet att lägga ner förundersökningen. Tripp sålde resor för totalt 1,6 miljoner under 2012. Det tolkar åklagaren som att merparten av kunderna fick vad de betalat för eftersom polisanmälningarna avser 600 000 kronor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.