Allt fler oseriösa företag på Varningslistan

24 februari, 2013 i Bedrägeri

Bara i år har tio nya företag hamnat på Svensk Handels varningslista, som varnar bland annat för bluffakturor men också för företag med oseriösa försäljningsmetoder eller för vilseledande erbjudanden eller utskick. Totalt finns det 80 företag på varningslistan, skriver Sydsvenskan. – Vi rensar listan från företag som inte längre är aktiva, som sköter sig eller som blivit lagförda, berättar säkerhetschefen Per Geijer. Företaget som har legat där längst hamnade på listan 2004. Företagen hamnar inte på varningslistan förrän Svensk Handel fått in klagomål från företag som känner sig lurade. – Vi ska ha fått in ett antal klagomål och se att det finns en systematik med till exempel bluffakturor, säger Per Geijer. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.