Debatt: ”Radiotjänsts tolkning leder till godtycke”

8 mars, 2013 i Konsumenträtt

Radiotjänst AB skriver under rubriken Vanliga frågor att ”utrustning som till exempel en dator eller surfplatta med internetuppkoppling är nu en tv-mottagare i juridisk mening och därmed avgiftspliktig. Sådan utrustning blev avgiftspliktig i och med att tv-sändningar blev tillgängliga på webben.” Jag fann inte stöd för den tolkningen i lagen och skrev ett inlägg om detta (Brännpunkt 5/3) som nu Carl-Gustav Johansson, verkställande direktör för Radiotjänst AB, har besvarat (Brännpunkt 7/3). Det skriver Gunnar Karlsson, professor på KTH, i en slutreplik. Han pekar på att strömning inte är utsändning: ”När Johansson likställer publicering av tv-program med utsändning blir det bara tramsigt. Inte en databit sänds från servern där programmen publicerats om inte en mottagare begär det”. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.