Våg av ”lappstölder” sprider sig i landet

23 april, 2013 i Bedrägeri, Varningar

Nu varnar polisen för en ny typ av organiserad brottslighet som ökar i snabb takt på stan, skriver SVT Nyheter. – De kommer fram med en lapp som de håller under ögonen på dig – precis så att den täcker din mobil som de sedan stjäl, säger Peter Enell på Citypolisen i Stockholm. Polisen arbetar nu för fullt med att försöka kartlägga ligorna, som man tror är en del av en organiserad brottslighet. Enligt Peter Enell är grupperna väldigt mobila vilket gör att de ”med all sannolikhet” rör sig eller kommer att röra sig över hela landet. – Det är viktigt att man håller koll på sina värdesaker när man är ute och har dem nära intill kroppen. Det är väldigt lätt att bli distraherad, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.