Ny lag om skönhetsoperationer dröjer

2 maj, 2013 i Hälsa, Konsumenträtt

Skönhetsbranschen är en mångmiljonindustri, men hur många ingrepp som görs varje år eller hur många som skadas är det ingen som vet. Förra sommaren föreslog en utredning av Karin Lindell att den som utför skönhetsoperationer måste ha tillstånd, men lagförslaget dröjer. Det skriver TT. Utredningen gick ut på remiss i höstas, men först den 7 maj ska ett färdigt förslag presenteras för Socialstyrelsen. En anledning till att det har dröjt är enligt Socialstyrelsen att många remissinstanser haft synpunkter. Konsumentverket välkomnar förslaget att öka patientsäkerheten vid estetiska behandlingar, men anser att det behövs ett liknande konsumentskydd vid exempelvis tatuering eller alternativmedicinska behandlingar. Sveriges Hudterapeuter (SHR) är däremot negativa. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.