Bil Sweden om Marknadsdomstolens beslut

3 maj, 2013 i Handel, Motor

Marknadsdomstolen meddelade idag dom i målet Bil Sweden mot MECA Sweden AB. Domstolen förbjuder MECA Sweden AB vid vite av en miljon kronor att vid marknadsföring av bilverkstäder och bilreservdelar bland annat påstå att MECA är en märkesverkstad för alla märken och att MECA:s anslutna verkstäder kan serva alla bilar. – Marknadsdomstolens dom är principiellt betydelsefull för innebörden av ord som märkesverkstad, originaldel och andra för konsumenten viktiga begrepp, säger Bertil Moldén, vd på Bil Sweden. En auktoriserad verkstad ingår i bilmärkets nätverk och binds av avtal som ställer krav på kontinuerlig märkesspecifik utbildning och fackmässighet enligt fordonstillverkarens anvisningar vid utfört arbete, vilket sammantaget innebär en trygghet och garanti för att bilen blir omhändertagen på ett fackmässigt sätt. Det är rimligt att ställa samma krav på en icke-auktoriserad verkstad om de hävdar att de har rätt kompetens att ta hand om ett eller fler bilmärken, menar han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.