Försäljningsras för ekologisk mjölk

3 maj, 2013 i Livsmedel

Konsumenterna har börjat rata ekologiska mjölk. Försäljningen har rasat och mejerijätten Arla gör nu pulver av mjölken som exporteras utomlands, skriver SR Ekot. Fram till 2009 pekade försäljningskurvorna rakt uppåt för ekologisk mjölk. 2010 bromsade utvecklingen och förra året kom tappet på 11 procent, enligt organisationen KRAV:s marknadsrapport. Detta trots att försäljningen på andra ekologiska livsmedel inte backar. En tredjedels av Arlas ekomjölk har istället paketerats och sålts som vanlig mjölk, en olönsam affär. Då blir förlusten mindre om mjölken görs till pulver och exporteras, enligt Christer Åberg, vd för Arla i Sverige. – Det är jätteviktigt att konsumenter börjar få intresse igen för dryckesmjölk som är ekologisk i butikerna. För det är det som skulle kunna rädda den ekologiska produktionen,s äger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.