”Det kan kosta flera tusen att inte välja elbolag”

6 maj, 2013 i Ekonomi, Handel

Det kan kosta flera tusen att inte välja elbolag, skriver Baraspara i ett pressmeddelande och hänvisar till en undersökning från Villaägarna, där en av tio har dyra tillsvidareavtal. Barasparas VD Fredrik Carlqvist varnar för prisjämförelsesajter som kan vara missledande. – När kampanjpriset sedan övergår till ett tillsvidareavtal så märker man det inte, förutom att räkningen blir dyrare, säger han. Istället kan man använda Baraspara för att förhandla fram ett långsiktigt konkurrenskraftigt elpris, menar han. Att andelen med tillsvidareavtal sjunkit från 40% 2009 till 18% idag är troligen delvis Barasparas förtjänst, menar han, eftersom de står för en stor andel av de byten av elavtal som görs. Till pressmeddelandet >>
Baraspara har fått hård kritik av konsumenter och i media för att inte ha med alla elbolag i de avtal som erbjuds kunderna. Istället får ett fåtal elbolag dessa, och det har i vissa fall blivit dyrare för kunden. Alternativt har kunden inte förstått att ett byte görs. Se vidare Knyt.ses: bevakning här: knyt.se/blog/tag/baraspara/

Kommentarsfunktionen är avstängd.