Elhandelstjänsten som kan bli dyr för kunden

6 maj, 2013 i Bedrägeri, Handel

Baraspara lovar sina drygt 200.000 svenska kunder billigare el. I själva verket säljs kunderna i praktiken vidare till ett enda elhandelsbolag, där de riskerar att få dyrare el än de hade tidigare. Det skriver SvD. Barasparas vd Fredrik Carlqvist erkänner att det vid varje upphandlingstillfälle finns ”ganska få” leverantörer, och att Mölndal Energi är i särklass störst. Hur stor andel Mölndal får vill han dock inte kommentera. Kunder talar om att det utlovats besparingar på ett par tusen kronor. Men i själva verket har det nya avtalet ibland betytt högre kostnader i samma storleksordning. En del kunder berättar att de dessutom fått ny elleverantör, trots att de redan dragit tillbaka sin fullmakt till Baraspara. På tre år har Konsumentverket fått in 160 anmälningar mot Baraspara, varav 55 bara i år. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.