Baraspara försvarar sig i pressmeddelande

7 maj, 2013 i Handel

Elbytesföretaget Baraspara som fått hård kritik i media försvarar sig nu i ett pressmeddelande. Artiklarna innehåller ”direkta faktafel, missförstånd och insinuationer”, menar företaget, som också jämför sig med ”förra århundrades största folkrörelse” fackföreningarna. Man säger sig vilja ta vara på medlemmarnas intressen i ett längre perspektiv, och inte bara vara en mellanhand som hjälper till att byta till ett billigt elavtal för de kommande 3-12 månader. Det är inte konstigt att en del elbolag är missnöjda med Barasparas framgång, skriver företaget och menar att elbolag med mindre förmånliga villkor tack vare dem tappar 100-tals miljoner i omsättning. ”Under enbart 2012 har vi flyttat ca 100.000 kunder och därmed också kraftigt bidragit till att andelen kunder med elbranschens dyraste avtal det s k tills-vidare-avtalet sjunkit från att omfatta ca 40% till idag ca 18% av hushållen”, skriver Fredrik Carlqvist och Olof Kernell på Baraspara. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.