Bostadssökande känner sig lurade av hyressajt

8 maj, 2013 i Handel

På sajten BoPunkten.se kan de som hyr ut lägenheter annonsera kostnadsfritt. De bostadssökande köper deras kontaktuppgifter genom ett medlemskap som kostar 495 kronor för tre månader. Man fyller i personnummer och mejladress, sedan kommer en faktura omgående via mejl, skriver GP. Flera kunder har inte uppfattat att tjänsten kostar pengar och att de kan ångra köpet. Totalt har sajten anmälts 44 gånger till Konsumentverket. Daniel Gustafsson, jurist på Konsumentverket, säger att Konsumentverket förra hösten hade ett tillsynsärende mot BoPunkten.se. Trots att förändringar skett har fem anmälningar kommit efter det. Ägaren Fabian Mossberg säger att de kunder som ångrat sig, och inte har kontaktat annonsörer, har fått sina fakturor makulerade. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.