Debatt: Det ska vara enkelt att undvika matfusket

10 maj, 2013 i Livsmedel

Allt fler intresserar sig för matens ursprung, inte minst efter den senaste tidens rubriker om matfusk. Men de företag som förädlar våra livsmedel gör det inte alltid så enkelt för den som vill veta. Det skriver Jan Thorén på LRF Gävleborg på helahalsingland.se. Genom varunamn och förpackningsutformning ges intrycket av att det mesta har ett svenskt ursprung. För att hjälpa alla konsumenter som direkt i mataffären vill ta reda på om en produkt innehåller svensk råvara eller inte lanserar LRF därför nu en app, skriver han. Tillsammans med appen kommer en ny webbplats att utgöra grunden för satsningen. Här ska det, på en virtuell bondehylla, finnas fakta om de varor som appen kan scanna, men också information om produkter som säljs i gårdsbutiker men inte har streckkod. På så sätt får konsumenterna ett verktyg att ta reda på matens ursprung så att de kan göra medvetna val i butiken. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.