Tre bankkontor i veckan plockar undan sedlarna

10 maj, 2013 i Ekonomi, Handel

Avvecklingen av den manuella kontanthanteringen på bankkontoren accelererar. Under de senaste tre åren har tre bankkontor i veckan slutat med kontanter över disk, skriver SvD. Swedbank har gått längst. 265 kontor har tagit bort kontanterna, och bara 75 är kvar. – Antalet kortköp i svenska butiker har ökat från 0,2 miljarder 1999 till 2 miljarder i dag och nu sker nästan 75 procent av alla köp i handeln med kort, säger Leif Trogen, chef för avdelningen finansiell infrastruktur på Svenska Bankföreningen. – Ett kort kommer nog så småningom att bli nödvändigt, menar han. Handelsbanken har emellertid valt en annan väg än konkurrenterna, och har nu kontanter på alla sina kontor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.