Bank lurad av husbedragare

13 maj, 2013 i Bedrägeri

Med hjälp av en mäklare förvandlades nedgångna fastigheter till toppstugor med bästa läge. Nu åtalas tio personer för att ha lurat banken att betala ut mångmiljonbelopp i felaktiga bolån, skriver GP. En 38-åring tros vara den som ordnat kontakten med bulvanerna, som är i olika åldrar och kommer från olika delar av landet. Han ska sedan ha försett dem med falska handlingar och förmått dem att följa med till banken och ljuga ihop en historia om huset de skulle köpa. – Bulvanerna menar att de blivit lurade av 38-åringen och att de själva aldrig haft för avsikt att köpa några hus, säger kammaråklagare Helena Rosvall. En del av pengarna har dock först över till bulvanerna, och en 52-åring vars bolag stått som säljare. Även en mäklare ska ha fått ersättning. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.