Så förgiftas du av grillgallret

13 maj, 2013 i Hälsa, Varningar

Gallret på grillen är gjort av teflon. Det kan smälta, bilda ­giftiga gaser och förgifta maten, skriver Aftonbladet. På bruksanvisningen stod det att gallret inte får hettas upp över 280 grader. – Jag tyckte det lät konstigt, en vanlig grill är ju ­betydligt varmare, säger Nils-Gustav som kontaktade både affären som sålt nätet, tillverkaren, livsmedelsverket och en mängd experter på ­ämnet. Hans frågor ledde till att Livsmedelsverket i fjol skickade ut en varning och avrådde från användning av teflongallren. Myndigheten konstaterade att maten ­kunde bli förorenad av ­materialet – och att det ­kunde bildas skadliga gaser. Nu säljs dock gallret igen, bland annat hos K-Rauta. Ica och Coop ska också påminna sina lokala butiker om att inte sälja produkten. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.