Mamma faktureras för tvåårings skrik

16 maj, 2013 i Konsumenträtt

Störningsjouren ryckte ut för att Sandras tvååriga dotter hade svårt att sova och låg och skrek. Väktare gick in i trappuppgången och gjorde bedömningen att allt var lugnt i lägenheten. De rapporterade att utryckningen var onödig, skriver Fagersta-Posten. – Sedan fick jag en faktura på 4100 kronor för att de gjort en onödig utryckning eftersom det var en störning som hade kunnat vänta till dagen efter, säger Sandra. Hon fick senare en till faktura från VS-hus där hon skulle betala halva beloppet och personen som ringt störningsjouren den andra halvan. Håkan Forsman, jurist för Hyresgästföreningen, berättar att vem som borde faktureras för störningsjouren inte är så tydligt. – Det finns ingen automatik som säger att en hyresvärd alltid har rätt att skicka en faktura till en hyresgäst. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.