Så söker dejtingbedragarna trovärdighet

20 maj, 2013 i Bedrägeri

Bedragare från Ghana har lyckats bli Facebookvänner med socialdemokratiska kommunalråd i Norrbotten. Anledningen är, enligt en IT-säkerhetsexpert, att använda de kända politikerna som dörröppnare, skriver NSD. ”Mary Hoges” är till exempel Facebookvän med Gällivares kommunalråd Tommy Nyström. Och en annan fejkanvändare med säte i Ghana, ”Dorcas Yalley”, är Facebookvän med Luleås kommunalråd Karl Petersen. Till artikeln >>
När Gällivares kommunalråd Tommy Nyström får veta att hans Facebookvän Mary Hoges styrs av bedragare som lurat norrbottningar blir han skakad. Han berättar att Mary Hoges dök upp på hans Facebook från ingenstans och ville bli hans vän. Och bara för några dagar sedan fick han en förfrågan från ”Anna Sharon” – som också använder stulna bilder. Till artikeln >>
Kommunalrådet Karl Petersen (S) uppger att han blivit vän med den falska Facebookpersonen Dorcas Yalley av misstag. Han får hela tiden förfrågningar från Facebookbedragare. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.