Garantin gäller även växter

24 maj, 2013 i Handel, Konsumenträtt

Vlt Bostad har talat med en jurist på Konsumentverket som ger råd om vad vi kan tänka på när vi vill reklamera växter. Konsumentköplagen gäller, men det kan vara svårt att bevisa att det var växten det var fel på från början och att det inte handlar om att man glömt bort att vattna den eller planterat den i fel jord. Skadedjur kan finnas på växten eller kan tillkomma efter planteringen. Peter Gustavsson, jurist på Konsumentverket, ger oss rådet att vara uppmärksamma. Får vi en känsla av att häckplantorna som vi satte inte tar sig trots att vi gjort allt efter konstens alla regler, så fotografera plantorna och dokumentera hur de ser ut, gärna med datum. Tala också med grannar eller bekanta. Involvera andra människor som kan intyga att växten blivit skött på rätt sätt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.