Ledare: Aldrig mer Ryanair

29 maj, 2013 i Handel

LO Värmlands facklige ledare Lars Mejern Larsson har startat en kampanj mot flygbolaget Ryanair. Han uppmanar de drygt 46.000 värmländska medlemmarna att bojkotta det irländska lågprisbolaget, skriver Värmlands Folkblad i en ledare. Bakgrunden är företagets hänsynslösa personalpolitik. De flesta piloter är numera egenföretagare som hyrs in via bemanningsföretag. Det betyder att de bara får betalt när de är i luften, och de får bara flyga för Ryanair. Anonyma piloter berättar också om att de uppmanas flyga med så lite flygbränsle som möjligt, för att spara vikt och pengar. Tre nödlandningar på en dag på grund av bränslebrist visar att Ryanair och deras passagerare lever farligt. – Följ LO Värmlands uppmaning och bojkotta Ryanair. Välj i stället ett flygbolag som respekterar sin personal och ger dem drägliga arbetsvillkor, uppmanar tidningen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.