”Ny lösning kan ersätta inspelade telefonavtal”

29 maj, 2013 i Handel, Konsumenträtt, Tele- och internet

Företaget Scrive lanserar wen lösning på problemet med inspelade avtal vid telefonförsäljning. ”En av de brister med de inspelade telefonavtalen som framhållits av kritiker är det ojämlika bevisläget. Efter att avtalet ingåtts sparas inspelningen lokalt hos det säljande företaget och konsumenten får inte tillgång till avtalet annat än på beställning”, skriver Scrive i ett pressmeddelande. Företagets lösning är ett system där kunden kan signera elektroniskt via SMS eller Mobilt BankID med en smartphone. Efter signering skickar systemet automatisk hela det signerade avtalet till konsumentens e-postadress som en PDF. En av de fyra stora telekomoperatörerna påbörjar ett test i dagarna, enligt Scrive. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.