Polisen varnar för ny bluffinsamling av kläder

3 juni, 2013 i Bedrägeri

Flera hushåll runt om i Jönköpingstrakten har den senaste tiden fått lappar i brevlådan där de uppmanas skänka kläder till behövande. Mycket tyder dock på att det hela är en bluff, och att kläderna istället säljs vidare på andrahandsmarknaden, skriver Jnytt. Föreningen bakom insamlingen, Baltik Life med säte i Litauen, påstår sig vara helt ideell och tar emot allt ifrån kläder till smink och hushållsapparater. Enligt Eskilstunakuriren uppger föreningen varken styrelse, stadgar eller protokoll. På deras Facebooksida är det flera personer som frågar var sakerna hamnar. Istället för att ge ett svar uppger föreningen sitt organisationsnummer, samt var de är registrerade. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.