”Största bedrägeriet med fakturor någonsin”

5 juni, 2013 i Bedrägeri

Härvan med de falska fakturorna från Lokaldelen växer. I dag stoppade Posten hela 37.500 kuvert och i Stockholm har 650 anmälningar om falska fakturor skickats till polisen, skriver SVT Nyheter. Sammanlagt beräknas runt 40.000 fakturor ha skickats ut i det seriösa företaget Lokaldelens namn, men med skojarnas betalningsinformation. Polisen misstänker att bedragarna lyckats hacka sig in i Lokaldelens databas och kommit åt kundregistret. Polisen har spärrat mottagarkontona i Nordea och Swedbank. 125.000 kronor hann komma in, men bedragarna kan nu inte ta ut dem. – Pengar som nu betalas kommer sättas i förvar och med tiden betalas tillbaka till sina ursprungliga ägare, säger Jan Olsson vid citypolisens bedrägerisamordning i Stockholm. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.