Läkemedelsverket: PIP-implantat bör opereras ut

5 juni, 2013 i Hälsa, Konsumenträtt

Efter skandalen med bröstimplantat från företaget PIP rekommenderar Läkemedelsverket och Socialstyrelsen att klinikerna ska ta kontakt med de kvinnor som har implantat, och också operera ut dem om det inte finns medicinska skäl som talar emot det. Det skriver SR Ekot. – Vi har kunnat konstatera att det finns silikon i PIP-implantaten av två olika sorter. Den ena sorten innehåller ämnen som är vävnadsirriterande, säger Vendela Schnittger, klinisk utredare vid Läkemedelsverket. Kostnaden får de 4000 kvinnorna stå för själv. Men ett 20-tal kvinnor har krävt att skönhetsklinikerna ska stå för kostnaderna. – Jag som konsument har handlat både en tjänst och en produkt av en näringsidkare och produkten har haft ett väsentligt fel, så därför är det egentligen som vilken reklamation som helst, säger Sara. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.