”NIX-Telefon inför teknikoberoende spärr för telefoni”

5 juni, 2013 i Handel, Tele- och internet

Allt fler svenskar använder mobiltelefoner istället för fast telefoni i hemmet och Föreningen NIX-Telefon har därför beslutat att spärregistret NIX fortsättningsvis ska gälla all telefoni, oavsett vilken typ av nät den tillhör. Det skriver föreningen i ett pressmeddelande. En undersökning från 2012, gjord av Novus på uppdrag av Föreningen NIX-Telefon, visar att 8 av 10 tillfrågade svenskar är positivt inställda till spärrmöjligheter även för mobiltelefonen. Parallellt med våra förändrade telefonivanor och det faktum att mobilitet får allt större betydelse i ett modernt samhälle, finns alltså ett konsumentdrivet önskemål om möjlighet till NIX-spärr av mobiltelefoner, skriver NIX-Telefon. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.