Våg av bluffakturor från ”Lokaldelen”

5 juni, 2013 i Bedrägeri

Polisen har under tisdagsmorgonen fått in ett hundratal anmälningar om misstänka bluffakturor bara i Stockholm. Fakturorna ser ut att komma från det seriösa företaget Lokaldelen i Sverige AB, men på fakturorna är bankgironumret utbytt till bedragarnas konto, skriver SVT ABC. Jan Olsson vid citypolisens bedrägerisamordning misstänker att bedragarna lyckats hacka sig in i Lokaldelens databas. På fakturorna stämmer kundnummer och även den summa som företagen brukar betala för sina annonser är korrekt. Även kuverten som fakturorna skickas i, där portot är förbetalt, är desamma som de Lokaldelen använder sig av. På senare tid har polisens samarbete med bankerna gjort att bankkonton spärras snabbt. – Vi har hittat två konton och på det ena har det kommit in mindre summor, men det andra lyckades vi spärra så att inga pengar har betalas in, säger Jan Olsson. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.