Krävs på licens trots trasig TV

10 juni, 2013 i Konsumenträtt

Thomas Nilsson hittade en gammal tv i soprummet. Men när han slog på den small det till och nu har den varit död i flera år. Trots detta har Radiotjänst i Kiruna AB drivit in drygt 4000 kronor 
i licensavgifter, skriver Mitt i Stockholm. – Jag har pratat med flera personer vid kundtjänst, men de fortsätter skicka räkningar, säger han. Kronofogden har dragit pengar från hans lön. Thomas har JO-anmält händelsen, och JO har i sin tur begärt att Radiotjänst i Kiruna AB förklarar hur handläggningen gått till. Ärendet ligger nu hos förvaltningsrätten. Enligt Radiotjänsts kommunikationschef Johan Gernandt ska man ”i princip” inte behöva betala licens för en tv eller dator som är trasig. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.