Hon tvingas betala inställd resa

11 juni, 2013 i Konsumenträtt

Resan till Kroatien blev inte av när flygbolaget gick i konkurs. Sedan kom nästa smäll för Monica – resebyrån krävde att hon skulle betala ändå, skriver Metro. Efter flera rättsliga turer där Monica fick rätt i tingsrätten har Göta hovrätt kommit fram till att hon ska betala hela sin biljett till resebyrån – med ränta. Resebyrån ville först att hon skulle betala alla sex biljetter som hon bokat men på den punkten fick den avslag. – Min klient är nöjd med domen. Kunden har köpt någonting som säljaren inte kan leverera. Resebyrån är bara mellanhand, säger Gustav Linge, advokat för resebyrån One Ticket Away. På Konsumentverket analyserar man enligt Maja Lindstrand domen för att se om man ska gå in och bistå Monica i ett möjligt överklagande till Högsta domstolen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.