Även nyare kylskåp kan vara miljöbovar

12 juni, 2013 i Ekonomi, Miljö

Har du ett kylskåp som är från 2010 och tidigare? Det kan vara läge att byta ut det. För varje år som går så förlorar miljön på att du har det kvar, skriver SVT Nyheter. Konsultföretaget Miljögiraff som, på uppdrag av Naturskyddsföreningen, undersökt miljöpåverkan på kylar och frysar ur ett livscykelperspektiv; från tillverkning och användning till återvinning. – Det har skett en så snabb teknikutveckling på kylskåp så det här gäller också A och A+ som bara har några år på nacken, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen. Om man har ett kylskåp från 1990-talet och byter ut det mot ett A+++ kylskåp har man, enligt livscykelanalysen, tjänat in miljöpåverkan på två-tre år. Det förutsätter också att de äldre modellerna återvinns på ett miljöriktigt sätt. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.