Myndighet varnar för solskydd

17 juni, 2013 i Hälsa

Antalet fall av hudcancer ökar kraftigt och inför midsommar kommer nu en varning för krämer och andra solskyddspreparat, skriver SVT Nyheter. Enligt Emil Bengtsson på Strålsäkerhetsmyndigheten ger det en falsk trygghet: – Man tror att man är mer skyddad än vad man är, säger han. – En svensk sommardag kan det räcka med 30-35 minuter för att bränna sig ordentligt, säger Emil Bengtsson. Hudläkaren Jan Lapins tycker att vi har blivit mer medvetna om riskerna med solning men att vi fortfarande inte skyddar oss tillräckligt: – Om man använder solskyddspreparaten för att kunna exponera sig i lång tid på en strand, då är det väldigt tveksamt om man gör någon nytta eller om det är tvärtom, säger han. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.