Pizzerior ljuger på sina menyer

17 juni, 2013 i Livsmedel

Pizza ikväll? I så fall kanske du ska ställa kontrollfrågor om vad som ligger på pizzan, skriver Corren. När miljökontoret gjorde inspektion påstod pizzeriorna lögnaktigt att de serverade parmaskinka, mozzarellaost, oxfilé och krabba. Av 47 pizzerior serverade tex 14 kött som intef år kallas skinka, fyra hade inte äkta oxfilé och åtta oäkta parmaskinka. Enligt livsmedelslagens femte paragraf är det förbjudet att visa vilseledande märkning för konsumenter och förbudet gäller även presentation på restaurangmenyer. ”Att sälja billigare kopior och inte använda rätt produkter är att vilseleda konsumenterna. Det är extra allvarligt i de fall originalprodukten har en skyddad ursprungsbeteckning” skriver miljökontoret i sin rapport. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.