Så skyddar du företaget mot bluffakturor

20 juni, 2013 i Bedrägeri

När sommaren kommer och ekonomin sköts av vikarier ökar risken att bli lurad av bedragare, skriver SEB. – Utan ordinarie personal på plats är det väldigt mycket lättare för bedragare att lura företag, konstaterar Per Geijer, säkerhetschef på branschorganisationen Svensk Handel. – Förr såg vi att det kom stora massutskick av bluffakturor på sommaren, men de senaste åren är det framför allt bedrägliga telefonförsäljare som har blivit det stora problemet. Typexemplet är en mycket påstridig person som ringer upp och hävdar att ni har ett avtal sedan tidigare, och som hotar med både inkasso och betalningsanmärkning. Bästa sättet att skydda företaget mot bedrägerier, både per post och per telefon, är därför att göra både vikarier och ordinarie personal uppmärksamma på att sådant här händer. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.