Så giftiga är dina underkläder

24 juni, 2013 i Hälsa, Handel

Plagg vi bär närmast kroppen innehåller förbjudna ämnen som bland annat är cancerframkallande, visar en granskning av Kemikalieinspektionen. Nu har kläderna stoppats i butikerna, skriver DN. Myndigheten har undersökt 110 plagg från 29 olika butiker i Sverige för att kontrollera förekomsten av hälsofarliga kemikalier. Det är scarves, badkläder (främst för barn), underkläder samt T-shirts, tröjor och toppar. Resultatet visar att många av kläderna hade behandlats med ämnen som kan vara både cancerframkallande och hormonstörande. Kemikalier man spårade var azofärgämnen, vissa ftalater, nonylfenol och nonylfenoletoxilat. Kemikalieinspektionen har kontaktat de berörda företagen som har stoppat försäljningen av de giftiga plaggen. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.