Marknadsföringen av Zenaxin kritiseras av Konsumentverket

25 juni, 2013 i Bedrägeri, Hälsa, Handel

FoodMonitor har tidigare berättat om fulsäljarna bakom kostillskottåterförsäljaren Nutural. Nu verkar deras verksamhet expanderat med kosttillskottet Zenaxin. Konsumentverket har i dagarna slagit larm om den vilseledande marknadsföringen av kosttillskottet på webbsidan www.bantadirekt.se, skriver sajten. ”Alla dessa påståenden strider mot artikel 12 b i förordning EG nr 1924/2006″, skriver Konsumentverket i ett brev till Nordhealth Pharma AB, som myndigheten identifierat som det bolag som står bakom marknadsföringen. Enligt Konsumentverket finns det kopplingar mellan Nordhealth Pharma AB i Stockholm och bolagen Vital Nordic Ltd och Nutural i Sverige Ltd. Nordhealth Pharma ägs av ZeroN AB, som ägs av Jonas Helwig. Till Konsumentverket påstår Helwig att han inte har något med bantadirekt.se att göra, men kopplingarna kan bekräftas av Foodmonitor. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.