Par rånades efter att däcken skurits sönder

25 juni, 2013 i Bedrägeri, Motor, Varningar

När paret lämnat Täby centrum fick de punka och stannade bilen. Då överfölls de av tjuvar. Senare konstaterades att däcket skurits sönder med kniv, skriver Mitt i Stockholm. I en stulen väska låg flera tusen kronor som de nyss varit inne och hämtat på ett växlingskontor i centrum. På andra håll i länet har punkteringsrån blivit något av en trend. Metoderna har varierat något. I flera fall har offret upptäckt att en spik eller en skruv borrats in i bildäcket, varpå en främling kommit fram och erbjudit sin hjälp. Under tiden har bilen tömts på värdesaker. Anders Olofsson, förundersökningsledare på Stockholms bedrägerirotel, säger att brotten är svårlösta eftersom det troligen rör sig om en liga och tjuvarnas identiteter kan vara okända i Sverige. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.