Semestern, rätt tid att vara extra vaksam

1 augusti, 2013 i Bedrägeri

För företagare finns det i semestertider anledning till att vara extra vaksam. Vikarier i receptionen, mindre bemanning på ekonomiavdelningen och kanske lite lägre vaksamhet skapar möjligheter för kriminella att begå brott mot företag genom så kallade fakturabedrägerier (bluffakturor). Det skriver Thomas Mattsson, regionchef Företagarna, i Vimmerby Tidning. När företagarna tar semester är de kriminella aktörerna bakom bluffakturorna som mest aktiva, menar han. För att motverka bedrägerier finns det flera viktiga samarbeten. Bedrägeriguiden lanserades nyligen där Företagarna, Svensk Handel, Polisen och stiftelsen .se gemensamt ger konkreta tips mot bedrägerier på nätet. Till artikeln >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.