12-åring fick räkning på tandblekmedel

2 augusti, 2013 i Bedrägeri, Varningar

Ett lettiskt företag skickar ut tandblekningsmedel och kräver betalning inom åtta dagar. Kerstins 12-årige son fick ett paket och en räkning på 527 kronor, skriver GP. På fakturan står det även att företaget har ökat intensiteten av indrivelser och obetalda fakturor. Fakturan ska betalas omedelbart och senast åtta dagar efter att beställningen mottagits, för att undvika inkassoavgifter och kronofogde. En Stockholmsbaserad tandläkarklinik med ett namn som liknar det lettiska företagets blev nerringd av arga konsumenter i går. – Det är nog människor i hela Sverige som är drabbade, säger Alexander Sundqvist, vd på tandläkarkliniken Dentsmile. Konsumentverket har än så länge inte fått in några anmälningar mot det lettiska företaget Dentasmile. På företagets hemsida finns inget kontaktnummer, bara en mejladress och en postadress i Riga. Alektum Finans, som driver in pengarna, säger att de inte har fått några indikationer på att Dentasmile skulle syssla med bluffakturor. – På något sätt måste det ha skett en beställning, säger Peter Hellman, Alektum Finans talesman. Till artikeln >>

10 svar på 12-åring fick räkning på tandblekmedel

 1. Hemsidan är denta-smile.se, registerrad med följande information:

  Namn Christoffer Bering
  Företag Aliaz Cooperation SIA
  Organisationsnummer [LV]LV40103648335
  E-postadress co@aliaz.lv
  Adressrad 1 P.O Box 42, Riga 10
  Adressrad 2 -
  Adressrad 3 -
  Postnummer 1010
  Ort Riga
  Land LV
  Telefon +371.28150644
  Fax -
  Skapad 2013-06-29
  Senast ändrad -
  Registrar AB Name ISP

  Bakom båda sidan ligger enligt köpvillkoren:

  Aliaz Cooperation SIA
  Kr. Valdemara Iela 21 – 10
  1010 Riga
  Latvia
  Telefon: +371 26730878

  En sökning på företagsnamnet hittar en till sida: dermaskin.se, som erbjuder antirynkkräm som ska göra din hud rynkfri på 14 dagar. Den är i sin tur registrerad av:

  Namn Zheng Li
  Företag Jerds International Limited
  Organisationsnummer [HK]HK166-9612
  E-postadress info@jerdsint.com
  Adressrad 1 R/M A, 7/F, China Overseas Bldg.
  Adressrad 2 -
  Adressrad 3 -
  Postnummer 0000
  Ort Wanchai
  Land HK
  Telefon +852.42146800
  Fax -
  Skapad 2013-02-28
  Senast ändrad -
  Registrar AB Name ISP

  Konsumentverket har i skrivande stund fått in en anmälan mot Dentasmile. Konsument Europa har i sin tur fått in en mot Aliaz Cooperation SIA, men då gällande obeställda piller.

 2. Hejsan jag har inte beställt Dentasmile jag har ingen pengar och betalar till faktura jag vill skicka tillbaka Blekning till oss Tack

 3. hej jag har blivit lurad eller någpt för alias compiration eller va de heter drog 300 kr från mitt kort och nu blir jag bara iriterad hittar inte doms nr non stans vad gör man då ?

  • Du vet inte var du lämnat ut ditt kortnummer till dem? Mitt första råd är att kontakta banken/kortutgivaren och berätta vad som hänt, och be dem spärra det gamla kortet och skicka ett nytt. På så sätt kan de åtminstone inte dra mer pengar.

 4. Ni har skickat tre gånger och jag inte beställde så jag vill skicka tillbaka den dentasmile. Om ni skicka ander gången jag ask anmella police svara min mail tack

  • Hej Yasmin!

   Jag ser att du kommenterat en nyhetsnotis på min konsumentsida. Du kan tyvärr inte kommunicera med företaget på det sättet.

   Om du inte beställt något så är du inte skyldig att vare sig betala eller skicka tillbaka paketen på egen bekostnad.

   Har du betalat med kort, gå til din bank och be dem spärra kortet och ge dig ett nytt. Det är det enda säkra sättet att se till att de slutar dra pengar.

   Har du istället fått fakturor, betala dem inte. Skriv istället till företaget (kontaktuppgifter borde finnas på fakturan) och förklara att du inte anser dig ha beställt något, och att du inte tänker betala. Be dem också ta bort dig som kund. Glöm inte att ange kund- och fakturanummer!

   Om du vill ha mer hjälp, kontakta konsumentvägledaren där du bor. I Eskilstuna hittar du dem tex här:
   http://www.eskilstuna.se/sv/Omsorg-och-hjalp/Konsumentvagledning/

   mvh,

   Anders

   • Jag fick en vara som jag inte har beställt. så jag tänker inte betala den sa ni ni får komma och hämta den eller något.

 5. hej jag vill inte ha tentigonpower fakt 400684003
  och jag har skickat paket till dom så klart
  mhv Ove Z

 6. hej jag vill inte ha tentinpower fakt nr400684003
  jag har skickat paket till dom redan
  mhv ove z

 7. Ni har skickat två gånger och jag inte beställde så jag vill skicka tillbaka den dentasmile. Om ni skicka ander gången jag ask anmella police svara min mail tack