Ny metod lurar dig på dejtingsidor

3 september, 2013 i Bedrägeri, Varningar

Allt fler försöker hitta kärleken genom nätet men i takt med att dejtingsidorna blir allt populärare så har risken att bli lurad också ökat, skriver SVT Nyheter. Bedragare som befinner sig i utlandet tar kontakt med singlar och startar en konversation som kan pågå mycket länge i syfte att vinna offrets hjärta och förtroende. När de väl ska träffas råkar bedragaren ut för något oförutsett och frågar efter ekonomisk ”hjälp” från offret. De som drabbats har fört över pengar på upp till 4 miljoner kronor. Polisen är övertygade om att det handlar om organiserad brottslighet och att det är samma personer som ligger bakom alla de olika varianterna av de så kallade Nigeriabreven. Läs mer >> Läs också om hur cancersjuka Gunilla lurades på stora belopp. I olika omgångar skickade hon över 700.000 kronor. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.