Falufamilj fick rätt mot bilfirman

6 september, 2013 i Konsumenträtt, Motor

Ett par från Falun köpte en begagnad bil av en bilfirma men bilen de köpte visade sig inte alls vara som in annonsen, skriver DT. Den skulle ha särskilda strålkastare,  vilket senare visade sig inte stämma. Paret påstod också att de var tvungna att köpa nya däck då de befintliga visade sig vara osäkra. Service hade inte heller utförts enligt tillverkarens serviceplan. Falunparet tog fallet till ARN, där man nu delvis vunnit. Bilfirman ska ersätta paret för de saknade strålkastarna men inte för däcken eller den påstådda uteblivna servisen. Detta då paret inte kunnat bevisa att det varit fel på däcken eller servisen eftersom de inte hade ett besiktningsutlåtande eller uppgifter från en bilverkstad som styrkte detta. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.