Debatt: Konsumenter ska ges ett ökat skydd

9 september, 2013 i Konsumenträtt

I en debattartikel i SvD skriver justitieminister Beatrice Ask och konsumentminister Birgitta Ohlsson att regeringen föreslår nya regler för att stärka konsumentskyddet. Ångerrätt införs för konsumenter som ingår avtal utanför affärslokaler och tydliga regler om vilken informationsskyldighet näringsidkare har vid ingående av avtal, är två av förslagen. Enligt regeringens hemsida ska de nya reglerna träda i kraft i juni nästa år. Men något allmänt förbud mot telefonförsäljning blir det inte, än i alla fall. Regeringen ska tillsätta en utredning i frågan skriver ministrarna. Läs mer >> En sammanfattande artikel om förslagen med anledning av debattinlägget kan läsas i DN, skrivet av TT >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.