Anseendebarometern: Ryanair och SJ i botten

10 september, 2013 i Handel

Bland de svenska bolag som har minst anseende återfinns två sedan tidigare hårt utskällda bolag: Ryanair och SJ. Det visar den årliga Anseendebarometern från Nordic Brand Academy, skriver SvD. Men trots att vi uppenbarligen saknar förtroende för Ryanair så väljer vi att köpa deras flygbiljetter.  – Det låga anseendet för Ryanair verkar inte påverka svenskarnas benägenhet att resa med bolaget. Ryanair verkar leva upp till de förväntningar som finns. På sikt kan det dock bli ett hot eftersom konkurrenten Norwegian har ett starkt anseende och samma lågprisstrategi som Ryanair, säger Robert Gelmanovski senior partner på analysföretaget Nordic Brand Academy. I toppen har Clas Ohlson petat ned Ikea från förstaplatsen. Läs mer >>

Kommentarsfunktionen är avstängd.